Muziektheorie en pianolesboeken afluisteren

Haal alles eruit wat erin zit! Leer over muziek en verbeter je muzikale vaardigheden. Maak gebruik van het praktisch gedeelte speciaal voor de pianoleerling.

Word Pro geeft toegang tot Noten Lezen, Algemene Muziekleer, Harmonieleer en Gehoortraining.
Ontdek de grammatica van de muziek in Harmonieleer met stapsgewijze en duidelijke uitleg over intervallen, toonladders en akkoorden. Verbeter je muzikale vaardigheden in Gehoortraining met de vele goede gehoortraining oefeningen. In Noten Lezen en Algemene Muziekleer leer je alle begrippen, woorden en tekens die je in het muziekschrift tegenkomt. Heel veel goede oefeningen helpen je om muziektheorie in de praktijk te brengen. VirtueleLesruimte.nl helpt je je muziek beter te begrijpen.

De stukken uit de lesboeken worden tijdens de pianoles voorgespeeld. Echter, thuis bij het oefenen is men vaak vergeten "hoe het ook al weer klonk". Het zou dan prettig zijn om het stuk een aantal keer weer te kunnen beluisteren. Het voordeel is dat je dan tijdens het studeren beter weet hoe het moet gaan klinken en daardoor minder fouten instudeert. Dat scheelt tijd en soms een hoop frustratie. Word Pro bestaat uit een praktisch gedeelte speciaal voor de pianoleerling. In het praktische gedeelte worden de belangrijkste lesboeken die tijdens de pianoles worden gebruikt voorgespeeld.

Met Word Pro maak je gebruik van alles wat VirtueleLesruimte.nl te bieden heeft. Dit abonnement biedt gegarandeerd de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Voor de piano;
 • Uitleg met video, tekst, beeld en geluid;
 • Forum voor vragen en uitleg;
 • Intervallen en akkoorden;
 • Toonladders en kwintencirkel;
 • Omkeringen van drieklanken en vierklanken;
 • Melodische en ritmische oefeningen;
 • Melodische en ritmische dictees;
 • Heel veel goede oefeningen;
 • Pianolesboeken voorgespeeld;
 • Bekijk lijst voorgespeelde lesboeken;
 • Voor pianoleerlingen niveau 1 tot niveau 6;
 • Goede opnames;
 • Helpt ingestudeerde fouten voorkomen;
 • Ontdek de leukste lesboeken;

Inhoudsopgave Muziektheorie;

Live Demo

Word Pro
1 maand

Betaal 15.50 EUR

 • € 2 inschrijvingskosten
 • Betaling per maand
 • Geen korting bij verlenging

€ 13.50 / Maand

Inschrijven Word Pro 1 maand

Word Pro
1 jaar

Betaal 54.00 EUR

 • Gratis inschrijving
 • Jaarlijkse betaling
 • 20% korting bij verlenging

€ 4,50 / Maand

Inschrijven Word Pro 1 jaar

Ik ben zeer enthousiast over de website! Nog nooit zoiets tegenkomen dat zo gebruikersvriendelijk, uitgebreid en volledig in elkaar zit. Ook zit er een goede opbouw in de moeilijkheidsgraad. En wat het compleet maakt is dat je ook een langzamere audioversie kan afspelen bij gehoortrainingen.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Anne-Mirl

De lessen zijn heel methodisch opgebouwd wat je de kans geeft echt iets te leren. De stappen zijn klein waardoor je vertrouwen in het eigen leerproces krijgt. De oefeningen zijn prachtig in elkaar gezet waarbij de geluidsfragmenten een belangrijke toegevoegde waarde hebben. Je leert zien en luisteren en op een manier die het voor iedereen toegankelijk maakt. Ook voor een beginner zoals ikzelf. Bij problemen kun je altijd contact opnemen met Marcel en hij antwoord snel en concreet. Een prachtig programma.

Bij mijn weten vind je nergens een programma zoals dit, waarin je stap voor stap de muziektheorie onder de knie krijgt (begrijpt).
Ik heb al veel geprobeerd: o.a. drie keer een course bij Coursera en altijd haakte ik af omdat ik het op een gegeven moment niet meer kon volgen.
Tot nu toe (fase 3) - ik denk omdat je alles stap voor stap doet - blijf ik bij de les. Ook dat er gehoortraining bij zit, vindt ik geweldig.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Marianne Snoek

Bijna 1,5 jaar maak ik zeer frequent gebruik van de virtuele lesruimte. Met name het afluisteren van de stukken uit de lesboeken, is voor mij een enorm goed hulpmiddel bij het instuderen hiervan. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik bijna niet meer zonder deze ondersteuning kan. De categorie is makkelijk te vinden en geeft bovendien een overzicht van andere lesboeken, waarvan de stukken ook allemaal door Marcel zijn ingespeeld. Hierdoor kan ik van te voren horen welk boek mij aanspreekt. In technische zin is de virtuele lesruimte ook prima in orde. De verbinding is snel en de ingespeelde stukjes zijn goed en duidelijk hoorbaar. Ik weet de weg in de virtuele lesruimte inmiddels prima te vinden en probeer ook nog wel eens een muziekoefening te doen, wat erg leerzaam is.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Annemieke van Heerwaarden

Toen ik besloot auditie te doen bij het Conservatorium, moest ik hard gaan werken aan mijn muziektheorie. Dit was niet mijn sterkste punt en ik had iets nodig wat mij daar op een passende manier bij kon helpen. Na lang zoeken was de oplossing daar: de virtuele lesruimte!

Met de virtuele lesruimte kan je perfect oefenen met harmonieleer: leer over bijvoorbeeld intervallen, toonladders en akkoorden. Het handige is dat je hier ook gelijk mee kan oefenen bij de gehoortraining, op passend niveau. Iets wordt voorgespeeld en jij moet het horen en benoemen. Ik heb van deze gehoortraining en harmonieleer ontzettend veel profijt gehad, ik ging met sprongen vooruit en het uiteindelijke resultaat: aangenomen op het Conservatorium!

Voor iedereen die op zoek is naar een goede manier om zijn muziektheorie te verbeteren is de virtuele lesruimte perfect!

stijn Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Stijn van den Berg

Sinds dit jaar mei ben ik gestart met het volgen van pianoles en alles wat daarbij hoort. Zelf ben ik een producer, ik maak voornamelijk house. De reden dat ik pianoles ben gaan volgen is omdat er veel meer bij komt kijken dan alleen het spelen ervan. Het heeft mij echt geholpen met mijn muziekproducties, voornamelijk met akkoorden en melodieën.
Naast die dingen maak ik ook frequent gebruik van 'Virtuelelesruimte'. De Virtuelelesruimte, is eigenlijk een vertaalde bron van al je melodische problemen, het mooiste ervan is je kan er alles trainen, zelfs je gehoor ! Dat is waar wij producers het van moeten hebben, ons gehoor.
Als er mensen tussen zitten die dit lezen en zelf ook produceren maar niet verder komen, dan raad ik je zeer zeker aan om gebruik te maken van de Virtuelelesruimte en daarnaast ook om piano te gaan spelen aangezien dat je gevoel voor muziek zeker weten gaat versterken !

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Mike Robert Versloot

Als aanvulling op de pianoles doe ik regelmatig de gehoortrainingsoefeningen op 'de virtuele lesruimte'. Leerzaam en leuk!
De oefeningen zijn kort en het zijn er veel. Zeer duidelijk gerangschikt naar niveau en onderdeel. De bijbehorende theorie is snel te vinden, ook op deze site dus. Je kunt de oefeningen in willekeurige volgorde doen en eindeloos herhalen. Je 'scores' worden bijgehouden en je kunt eerder gemaakte oefeningen bekijken. Je kunt het 5 minuten doen of urenlang.
Aanrader!

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Irene van Diep

Vooral de gehoortraining is voor mij uitermate belangrijk, omdat die mij leert een indruk te krijgen hoe een melodie ongeveer klinkt door naar de muzieknotatie te kijken, voordat ik de melodie op mijn klarinet ga spelen.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Fried van Gool

Regelmatig maak ik gebruik van de virtuele lesruimte.
Heel prettig is het dat je je technische vaardigheden weer eens kunt ophalen, want deze vervagen toch na enige tijd. (Bij mij althans)
Ook beluister ik de stukken die ik op dat moment instudeer, want vaak wanneer je er thuis mee aan de slag wilt gaan, weet je niet meer exact hoe het zou moeten klinken!
Ook ben ik van mening dat voor mensen die net beginnen met pianospelen, er een schat aan informatie in deze virtuele lesruimte te vinden is!

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Wil Heijboer

Ik ben een "starter" op keyboard/piano en heb vooral veel aan deze virtuele lessen omdat het oefenen er soms even niet van komt en ik hier alles snel weer terug kan vinden. Het is duidelijk ingedeeld en wordt op een prettige en begrijpelijke manier uitgelegd.
Erg handig dus en ik ben er blij mee!

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Catharina Nijhuis

Deze site is in het begin een beetje overweldigend, maar na eenmaal eraan gewend te zijn is het een uitstekende site om muziektheorie te leren. Het zit didactisch goed in elkaar en je kunt er jarenlang mee vooruit. Het is daarnaast volledig en uitgebreid. Ook als je van nul wilt beginnen is dit een goede site om de theorie van muziek te leren.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Rick

Sinds ik pianolessen volg maak ik ook veel gebruik van virtuelelesruimte.nl.
Niet alleen zijn de oefeningen erg handig als ondersteuning van de aangeboden muziektheorie, maar vooral ook helpen de ingespeelde lesboeken mij bij het instuderen van nieuwe stukken.
Ik vind virtuelelesruimte.nl zeer complete website voor muziektheorie en lesondersteuning, die mij in staat stelt zelfstandig, in mijn eigen tijd en op mijn eigen tempo te werken aan muziektheorie.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Robin van Krieken

Nu bijna een jaar ben ik met vlagen volop bezig met weer eens vanaf het begin van noten lezen tot muziektheorie en harmonieleer alles te bestuderen. Pas nu in de herfst van mijn leven kom ik er aan toe om al die verschillende aspecten van muziek maken en theorie en gehoortraining etc, in een geheel en samenhang te bekijken en ik geniet. Deze aanpak geeft veel ruimte voor zelfstudie en geeft een goed opgebouwd geheel, waardoor de samenhang goed doorgrond kan worden. En dat was mijn doel. Het helpt mij enorm voor mijn zingen om veel sneller te studeren en veel meer inzicht te hebben in het geheel.

noavatar_80x80-8ca3dd6 Word Pro - Virtuelelesruimte.nl
Greetje